Начало Новини Предстояща среща-разговор с Калин Терзийски
Предстояща среща-разговор с Калин Терзийски ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 06 Декември 2011 14:54

На 20 декември 2011 г. /вторник/ от 17.30 ч. в Клуба на дейците на културата, Регионална библиотека „Светослав Минков”, съвместно с ОК Дворец на културата ще проведат среща-разговор с Калин Терзийски.

Калин Николов Терзийски е роден на 22 март 1970 г. в София. Завършил е медицина и специализирал психиатрия. Работил е като дърводелец, анкетьор, санитар, медицинска сестра, копирайтър, редактор. От 1996 до 2001 г. е работил  като лекар в психиатричната боница в Курило. От 1995 г. се занимава с публицистика, радио, телевизия. Публикува нещата си в периодичния печат – списанията “SAX”, “Егоист”, “Едно”, “Найт лайф”, “Ева”, “Клуб М”, вестниците на „Труд”. Бил е сценарист на телевизионни и радиопредавания: “Квартал“, „Хъшове“, „Каналето“, „Шаш“, „Досиетата Хъ“, „Пълна лудница“. Започва да пише поезия и проза през 1997 г. През 2006-та е съосновател, заедно с Мартин Карбовски и Ангел Константинов, на литературен клуб Литература Диктатура, в която членува и брат му, писателят Светослав Терзийски. Калин Терзийски е написал книгите: „Сол” (стихове),”Тринайсет парчета от счупеното време”(разкази), „Сурови мисли със странен сос”, участия в сборниците: „Недялко...projekt”, „Антология на живите”, „Обществен експеримент”, „Троица”, „Проект смърт”. „Любовта на 35 годишната жена”  е третият сборник разкази на автора, който излиза шест месеца след дебютния му роман, носещ името „Алкохол”.

Калин Терзийски е сред 12-те носители на Годишната награда на Европейския съюз за литература. Той получи своето отличие на церемония в Брюксел. Наградата се присъжда на най-добрите нови или утвърждаващи се автори. Терзийски заслужи отличието с краткия разказ "Има ли кой да ви обича". Всеки награден получава парична премия и възможност творбата му да бъде преведена на други езици, за да стигне до по-широка международна публика. Наградата се присъжда с подкрепата на Европейската комисия, Европейската федерация на продавачите на книги, Европейския съвет на писателите и Европейската федерация на издателите.

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам