Начало Новини Носителят на Европейската награда за литература – Калин Терзийски гост в Перник
Носителят на Европейската награда за литература – Калин Терзийски гост в Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 21 Декември 2011 09:19

На 20 декември 2011 г. /вторник/ от 17.30 ч. в Клуба на дейците на културата, Регионална библиотека „Светослав Минков”, съвместно с ОК Дворец на културата организираха среща-разговор с Калин Терзийски. Водещ бе Красимира Зафирова.

Калин Терзийски- Кайо представи своето творчество: романите „Алкохол”, „Лудост”, сборника разкази „Любовта на 35 годишната жена” и краткия разказ "Има ли кой да ви обича?" , с който заслужи наградата на Европейския съюз за литература.

„Алкохол”: роман-изповед  за възхода и падението на детството, любовта, брака и приятелството в социалния и политически ад наоколо. За лудостта да си психиатър; болката да си санитар; изпитанието да си писател в епоха, която се нуждае от молове. Роман за фалшивото спасение в алкохола и за дългото завръщане към живот без фалшификати.

„Лудост”: роман за човешката лудост: неговата собствена, на пациентите в болницата в Курило, лудостта на една любов, тоталната лудост на света около нас. Авторът определя написаното като притча за лудостта и за това как един човек може да е по-различен, но въпреки това да запази достойнството си.

„Любовта на 35 годишната жена”: сборник с разкази, в който нещата, влезли в него, са писани в един доста дълъг период – от 2000 до 2009-та. През този период авторът преминава дълъг път и сменя много различни житейски състояния: лекар-психиатър, сценарист на телевизионни предавания, журналист, безработен от трудовата борса, поет-отшелник, алкохолик и наркоман, редактор в списание, страстен въздържател и вдъхновен планинар и писател. Разказите в сборника са посветени на великата борба на човека със самотата и отчаянието.

“Има ли кой да ви обича?”:  книга с 16 къси разказа за градския живот, пълни с тайни и драма, където реалното се смесва с приказното. Разкази със силни емоции, много загадъчни и вълнуващи.

В литературната вечер се включиха  със своето музикално изкуство Юлиан Георгиев – саксофон и Людмил Асенов – клавир.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам