Начало Новини Ателие за младежи на тема „Глобално образование” в Регионална библиотека „Светослав Минков”- гр. Перник
Ателие за младежи на тема „Глобално образование” в Регионална библиотека „Светослав Минков”- гр. Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 05 Декември 2012 12:06

На 04.12.2012 г. в Регионална библиотека „Светослав Минков” гр. Перник се проведе Ателие за младежи на тема  „Глобално образование” с три групи ученици на възраст 13 – 17 години .

Организирането и провеждането на това мероприятие бе съвместна инициатива на Програма „Глоб@лни библиотеки - България” заедно с фондация С.Е.Г.А.  (Старт за ефективни граждански алтернативи) и Регионална библиотека „Светослав Минков” гр. Перник.

Ателието се проведе в читалнята на Регионална библиотека „Св.Минков” – Перник в рамките на проект „Подкрепа за образование за развитие в страните от Централна и Източна Европа, осъществяван в шест страни на ЕС – Австрия, България, Гърция, Румъния, Унгария и Чехия, с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

Партньорският проект насърчава дебата и въвеждането на глобалното образование във формалното и неформално образование. Всички присъстващи се включиха активно както в дебатите, така и в интерактивните игри. Лекторите успяха да убедят младите хора, че глобалното образование е пряко свързано с гражданското образование и с изследване на връзките между местни и глобални проблеми, провокиране на гражданска позиция в учениците и с възпитанието им като граждани на ЕС.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам