Начало Новини ПГ-А „Миньорче” „Мечо Пух” на гости в Регионална библиотека „Светослав Минков”
ПГ-А „Миньорче” „Мечо Пух” на гости в Регионална библиотека „Светослав Минков” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 21 Март 2013 11:25

Съвместна инициатива между Регионалната библиотека „Светослав Минков” и ОДЗ № 1 „Миньорче” се проведе на 20 март 2013 г. от 10,30 часа в залите на библиотеката.

По повод Световния ден на разказвачите или по - познат като Международен ден на приказката, срещата на децата от градината започна в Детски отдел. Там се запознаха с новата литература от фонда, разгледаха красивите и богато илюстровани книжки, посетиха обособения детски кът  и слушаха приказки.

В отдел Краезнание се проведе урок по родолюбие. Основната тема бе град Перник, като селище с хилядолетна история и за множество свидетелства за културно-историческото му развитие, добива на въглища, за оформянето и разрастване на града през годините и съвременно състояние.

Педагозите В. Илиева и П. Андреева бяха подготвили много добре децата, които не се затрудниха да отговарят на всякакви въпроси. На викторина свързана с първите заселници, значението на имената на Кракра и Перник, за първите открития и много други, възпитаниците от градината бързо отговаряха и се допълваха. За отличното си представяне всички получиха подаръци: разделители, книжки и рекламни листовки с полета за рисуване,  а те от своя страна пяха песни. Малчуганите се запознаха с работата и библиотечния фонд в отдел Краезнание.

По повод  настъпващата пролет възпитаниците от подготвителната група „А” подариха на отделите в библиотеката ръчно изработени от хартия и дърво – венец и  апликация с много цветя.

Основната идея на проведената среща бе да се популяризира четенето сред най-малките, като по забавен и достъпен начин се провокира у тях интерес към хубавата книга и любовта към родния край.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам