Начало Новини Регионална библиотека „Светослав Минков” и „Походът на книгите”
Регионална библиотека „Светослав Минков” и „Походът на книгите” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 17 Април 2013 12:09

Регионална библиотека „Светослав Минков” гр. Перник с присъединяването си, за втора поредна година към кампанията „Походът на книгите“, отбелязва  Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

pohod knigi На 16 април 2013 г. от 10,00 часа се проведе съвместна инициатива между Регионалната библиотека „Светослав Минков”, ЦДГ № 2 „Родолюбче” и VІ СОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Детският отдел на библиотеката гостува на възпитаниците от ІІ група с ръководител г-жа Шопска към ЦДГ № 2 „Родолюбче”. Малчуганите се запознаха с новата литература от фонда, разгледаха красивите и богато илюстровани книжки. Слушаха вълнуващи легенди, предания, приказки, стихчета и гатанки, свързани с Лазаровден, Цветница и Великден. Учениците: Мариана, Алекс, Денислав и Алекзандър от VІ-то СОУ „Св. св. Кирил и Методий” от класа на г-жа Костова, четоха приказки на децата от градината.

Основната идея на проведената среща бе да се популяризира четенето сред най-малките, като по забавен и достъпен начин се провокира у тях интерес към хубавата книга.

Снимки

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам