Начало Новини Регионална библиотека „Светослав Минков” на гости в ОДЗ № 1 „Миньорче”
Регионална библиотека „Светослав Минков” на гости в ОДЗ № 1 „Миньорче” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 23 Април 2013 07:59

На 22 април 2013 г. Регионална библиотека „Светослав Минков” гостува на  ОДЗ № 1 „Миньорче” ПГ-А „Мечо пух”, в рамките на кампанията „Походът на книгите”.

pohod knigi Малчуганите се запознаха с новата литература от фонда на Детски отдел на библиотека и разгледаха красивите и богато илюстровани книжки. Слушаха предания, приказки, стихчета и гатанки, свързани с Лазаровден, Цветница и Великден.

Педагозите В. Илиева, П. Андреева и децата в групата бяха подготвили литературно-музикална програма. Присъстващите в залата изслушаха приказката „Дядо вади ряпа”, прочетена от децата в градината.

„Журналисти” от група „Мечо Пух” направиха анкета с присъстващите относно тълкуването на някои български пословици и интервюираха гостите.

Специален гост на срещата бе пернишката поетеса Цветанка Бъчева, която представи последната си книжка „Врабчовци”. Децата отговаряха на гатанки и чуха стихотворения написани специално за тях и възпитателка им, които са публикувани в последното й издание.

Отново, както всяка друга проведена среща от регионалната библиотека, основната идея е да се популяризира четенето сред най-малките, като по забавен и достъпен начин се провокира у тях интерес към хубавата книга.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам