Начало Новини Ученици от СОУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” на гости в библиотеката
Ученици от СОУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” на гости в библиотеката ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 19 Април 2016 18:22

На 19.04.2016г. в Регионална библиотека „Светослав Минков” се състоя среща на детската поетеса от гр.Перник Цветанка Бъчева с ученици от първи клас при СОУРИЧЕ „Д-р Петър Берон”.

Мероприятието бе като част от „Маратон на четенето” и „Поход на книгите”, провеждащи се в библиотеката по повод априлските празници на книгата – Денят на детската книга - 02.04. и Международният ден на книгата и авторското право – 23.04. Цветанка Бъчева прочете свои стихове на децата и им разказа интересни случки от своя живот. Първокласниците с интерес я слушаха, а някои от тях рецитираха нейни стихове, които бяха научили. Поетесата подари на децата най-новата си стихосбирка. Регионална библиотека също направи подарък на учениците – книжки.

Децата посетиха и Детски отдел на библиотеката, където се запознаха с дейността му, с това как могат да станат читатели, какви книги и периодични списания могат да намерят там и че хубавата книга е не само добър помощник, но и верен приятел.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам