Начало Новини Христо Стоянов с „Ами това е” гостува в Перник
Христо Стоянов с „Ами това е” гостува в Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 23 Април 2016 07:51

Клуба на дейците на културата и Регионална библиотека „Светослав Минков” организираха среща с писателя Христо Стоянов.

Той е роден в гр. Габрово. Автор е на стихосбирки, няколко романа и книги с есеистика и публицистика. Последната му издадена книга – сборникът с разкази „Ами това е”, бе представена пред пернишката публика от поета, литературния критик и педагога Ангел Малинов.

„Ами това е” представлява книга от спомени. Авторът спокойно нарича сборника с разкази "носталгии по Габрово". Вътре описва „чешитите” на Габрово. Някои от героите са все още живи, други - не са... Христо Стоянов споделя „вероятно в книгата ще се усети с каква любов и нежност говоря за тези хора... И вместо, като Пикасо, да търся детския изказ в далечна Африка, аз реших да го направя в собственото си детство... Не е нужно човек да обиколи света, за да се върне в детството - в неговата искреност и първичност. Достатъчно е да носи това детство през цялото време със себе си...".

Публиката истински се забавлява с историите, излезли от спомените на Христо Стоянов, написани с много нежност, носталгичност и чувство за хумор.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам