Начало Новини „Лятна читалня” в ОДЗ „Миньорче” – гр. Перник
„Лятна читалня” в ОДЗ „Миньорче” – гр. Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 26 Август 2016 12:10

На 25.08.2016 г. се проведе второто от включените в инициативата „Лятна читалня” мероприятие, под надслов „Празник на буквите”.

Регионална библиотека „Св. Минков” посети ОДЗ „Миньорче” – гр. Перник, а специален гост бе детската поетеса Цветана Бъчева. Участваха деца на различна възраст – от 3 до 6 години от няколко от групите в детската градина, които рецитираха стихчета, пяха песнички и споделиха с гостите коя е любимата им приказка. Малчуганите се запознаха с буквите от българската азбука с помощта на картинки, стихчета и въпроси. Г-жа Бъчева представи пред възпитаниците на детската градина най-новата си стихосбирка „Незабравки”, като прочете свои стихове. Най-голям интерес децата проявиха към гатанките, които поетесата им задаваше и на които трябваше да отговарят, като за всеки верен отговор получаваха поощрителна награда.

Празникът завърши с почерпка от библиотекарите за всички присъстващи.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам