Начало Новини "В света на приказките – приказно за приказката"
"В света на приказките – приказно за приказката" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 15 Ноември 2016 08:52

Приказно за приказката” – под този надслов на 15.11.2016 г. се проведе среща-разговор на ученици от вторите и третите класове на ОУ „Св. Ив. Рилски” с библиотекарите от Регионална библиотека „Светослав Минков” – гр.Перник.

Под формата на беседа-разговор децата бяха запознати с това какво е приказка, кой пише приказките, защо ги пише, какво е тяхното присъствие в реалния живот на хората, какви видове приказки има според това кой ги е измислил и за какво се разказва в тях. Децата с интерес слушаха приказките, които библиотекарите им прочетоха, активно участваха като отговаряха на въпроси, откриваха поуки и разсъждаваха по прочетеното. Някои от учениците също разказаха своя любима приказка, а други споделиха, че дори сами пишат такива. Срещата завърши с импровизиран маратон на четенето, в който всяко дете прочете кратък откъс от избрана от него приказка.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам