Начало Новини „Очи в очи” с Иван Йорданов
„Очи в очи” с Иван Йорданов ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 15 Февруари 2017 17:13

На 15 февруари 2017 година от 10.30 ч. в голямата читалня на Регионална библиотека „Светослав Минков” се проведе среща-разговор с пернишкия поет и журналист Иван Йорданов.

Седемдесетгодишният юбилей бе отбелязан с непринуден диалог за живота, поезията и творческите му постижения.

Иван Йорданов е роден на 15 февр. 1947 г. в гр. Перник. Завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Работи като учител, журналист, секретар на Дружеството на писателите в Перник, началник на Регионалния инспекторат по образование. Публикува в местния и централен печат – във вестниците „Литературен фронт”, „Пулс”, „Народна младеж”, „Труд, „Народна армия”; в списанията: „Септември”, „Пламък”, „Дружба”, „Младеж”, „Тракия”, „Струма”, „Родна реч”; в сборниците: „Поезия”, „В строя”, „Теорията на дълга”, „Романтика”. Съставител е на литературните сборници: „Пернишки висини”, „Сърца на другари” – на украински език, „Траектории” – на унгарски и български поети. Стиховете му са преведени на руски, полски, украински и сърбохърватски език. Автор е на поетичните книги: „Прозорец към лятото” и „Огън в нощта”.

От фонда на отдел „Краезнание” в залата бе подредена изложба от книги и статии от периодични издания от и за Иван Йорданов.

Снимки