Начало Новини ОБУЧЕНИЕ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „СВЕТОСЛАВ МИНКОВ” – ПЕРНИК
ОБУЧЕНИЕ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „СВЕТОСЛАВ МИНКОВ” – ПЕРНИК ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 16 Март 2017 15:21

От 15 до 17 март 2017г. в обучителен център на Регионална библиотека „Светослав Минков” гр. Перник се провежда обучение на тема: НАЧАЛНА КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ за библиотечни специалисти от читалищните библиотеки в Пернишка област.

novina 160317 Предоставеното финансиране от страна на Фондацията има за цел да подкрепи дейността на обучителните центрове за постигане на устойчивост в две посоки – системни обучения за библиотечни специалисти, съобразно техните нужди, от една страна и от друга - за развитието на библиотеките като центрове за неформални обучения на гражданите, чрез изграждане на партньорства с други сродни организации и институции.

Водещият обучението инж. Емил Апостолов ще запознае библиотечните специалисти с основните правила за приложение на Microsoft Offise в библиотеките:

 - Текстообработването /Word /

 - Електронните таблици /Excel /

 - Презентации / Power Point /

След приключване на обучението, библиотекарите ще получат удостоверение за завършен курс. Получените знания и умения курсистите успешно ще прилагат при работа с читатели в съответните читалищни библиотеки .

Целевите средства за провеждане на обучението са предоставени от Фондация „Глобални библиотеки-България” в изпълнение по договор № РД-11-00-115 от 24.06.2016г. между Фондация „Глобални библиотеки – България” и Министерство на културата за подкрепа на обучителните центрове в регионалните библиотеки за обучения на библиотечни специалисти .

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам