Начало Новини Празник на буквите в Регионална библиотека „Светослав Минков”
Празник на буквите в Регионална библиотека „Светослав Минков” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 29 Март 2017 11:20

Регионалната библиотека „Светослав Минков” бе домакин на Празника на буквите на децата от 1-ви „ г” клас в ОУ „Свети Иван Рилски”.

Учениците и тяхната класна избраха най-естествената среда-библиотеката, за да покажат, че вече могат да четат.

Емоционалното тържество в голямата читалня събра много родители, баби и дядовци, които дойдоха, за да поздравят малчуганите на техния празник. Шест месеца, откакто първолаците прекрачиха прага на училището, те показаха, че вече са грамотни, че без затруднения четат и пишат. Облечени като любими герои от приказките с много настроение, смях и непринуденост, първокласниците пяха и разказаха своите първи преживявания в училище. Те се сбогуваха с букварчето и посрещнаха новата си приятелка-читанката.

Директорът на библиотеката Росица Симеонова връчи похвални грамоти на всеки един от тях и ги прикани да станат читатели. Заредени с много приятни емоции, някои от родителите побързаха да направят първите читателски картони на децата си , други пък направиха читателски картони за себе си в заемната на библиотеката.

Тържеството на първокласниците завърши много сладко - с изяждане на голяма торта, направена като букварче.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам