Начало Новини ОБУЧЕНИЯ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „СВЕТОСЛАВ МИНКОВ” – ПЕРНИК
ОБУЧЕНИЯ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „СВЕТОСЛАВ МИНКОВ” – ПЕРНИК ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 03 Април 2017 11:22

Три ден в обучителния център на Регионална библиотека „Светослав Минков” гр. Перник се проведе обучение по Застъпничество и лобиране за обществените библиотеки и ролята на местната власт.

Обучението бе предназначено за библиотечните специалисти от читалищните библиотеки в Пернишка област.

За провеждане на това обучение целевите средства бяха предоставени от Фондация „Глобални библиотеки-България”, в изпълнение на Дейност 1 „Развитие на капацитета на обучителните центрове за допълнителна квалификация на библиотечни служители” по договор № РД-11-00-115 от 24.06.2016г. между Фондация „Глобални библиотеки – България” и Министерство на културата.

Предоставеното финансиране от страна на Фондацията има за цел да подкрепи дейността на обучителните центрове за постигане на устойчивост в две посоки – системни обучения за библиотечни специалисти, съобразно техните нужди, от една страна и от друга- за развитието им като центрове за неформални обучения на гражданите, чрез изграждане на партньорства с други сродни организации и институции.

За голяма радост, обучител бе г-жа Анна Кожухарова, директор на Общинска библиотека „Искра” гр. Казанлък. С добрата си подготовка и практическия опит, който притежава, тя запозна колегите със съвременните тенденции за застъпничество и лобиране за обществените библиотеки в условията на информационното общество. Специално място в обучението беше отделено и на важната роля на местната власт и гражданското общество в конкретно населено място. Колегите взеха дейно участие по всички теми, като споделяха своите добри практики.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам