Начало Новини Ученици от ОУ „Св. Иван Рилски” гостуваха на библиотекарите в Регионалната библиотека
Ученици от ОУ „Св. Иван Рилски” гостуваха на библиотекарите в Регионалната библиотека ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 11 Май 2017 16:39

Първокласници и третокласници от ОУ „Св. Иван Рилски” гостуваха навръх празника на библиотекарите в Регионална библиотека „Св.Минков”.

Първолаците на Цена Рангелова от 1-ви „в” клас разгледаха заемната за възрастни, отдела по краезнание и голямата читалня, но най-забавно им беше с книжките в детския отдел на библиотеката. Децата разбраха разликата между книжарницата и библиотеката, научиха кой е Светослав Минков и какво трябва да бъде отношението им към книгите. Малчуганите не скриха истинското си възхищение от невероятно красивите енциклопедии за животните, космоса и океаните, които им показа библиотекаря Теменужка Цекова. Някои от децата направиха първите си читателски картони, а всички получиха красиви книгоразделители. Малките ученици не забравиха да честитят празника на библиотекарите, като ги зарадваха с пъстри букети.

На посещение в библиотеката дойдоха по-късно третокласниците на Светлана Велчева от III „б” клас. Някои от тях са редовни читатели в детския отдел. Преди това учениците четоха екологични приказки в градския парк. Всеки беше подготвил по една приказка, украсена със собственоръчно нарисувани илюстрации. Как да се опазва средата, в която живеят, как да се изхвърлят разделно отпадъците и да се пази чиста околната среда, как да се грижат за животните и да се опазва флората и фауната- това бяха част от поуките в прочетените приказки. Всичко, което се случи в парка беше документирано със снимки от двама млади репортери от класа. Децата са включени в група „Млад предприемач” по проект „Твоят час”.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам