Начало Новини Фотоконкурса „Моята любима книга” спечели Бисер Янчев от Варна
Фотоконкурса „Моята любима книга” спечели Бисер Янчев от Варна ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 16 Май 2017 12:02

Първа награда от фотоконкурса на Регионална библиотека „Св. Минков”- „Моята любима книга” спечели Бисер Янчев Янев от Варна.

„Тайнството на книгата е снимката, с която участва. Той е снимал собствената си дъщеричка с нейната любима книга. Бисер Янчев не е професионален фотограф, но е печелил много престижни награди от различни конкурси. По думите му най - голямото му постижение е отличена негова снимка на паметника „Шипка” във фотоконкурс на Уикипедия за паметниците на културното наследство.

Втора награда е за Павел Денков, който се е снимал с любимия си роман „Пътеводител на галактическия стопаджия”. Третата награда си поделят Савина Михайлова и Клаудиа - Софи Георгиева Ставрева.

Цяла фотосесия за конкурса изпрати Савина Михайлова. Отличени са нейни две снимки - едната направена сред природата, а другата – на четящ малчуган.
Десетокласничката от ГПЧЕ „Симеон Радев” Клаудиа - Софи пък описа историята на своята снимка „След училище, на път за вкъщи, взех решението да се отбия в библиотеката да поуча, че вкъщи никога не се получава. Шмугнах се по коридорите между секциите и тогава между рафтовете открих това толкова приятно местенце. Столче сложено между книгите - стори ми се вълшебно! Трябваше да седна! Трябваше да запаметя момента!”- написа Клаудиа – Софи Георгиева.

Баби и майки изпратиха очарователни снимки на биберонковци с книжки, както и на четящи малки и по-големи деца. Най- много снимки изпрати Елена Димитрова, която освен фотос с любима книга изпрати множество черно-бели снимки от личния си архив.
Победителите във фотоконкурса получиха като награди хубави книги, а всички участници - грамоти. Регионална библиотека „Светослав Минков” благодари на всички участници за прекрасните снимки с книги.

Първа награда- Бисер Янчев - Тайнството на книгата

Първа награда - Бисер Янчев - Тайнството на книгата

Втора награда - Павел Денков

Втора награда - Павел Денков

Трета награда- Клаудиа - Софи Георгиева

Трета награда- Клаудиа - Софи Георгиева

Трета награда Савина Михайлова

Трета награда Савина Михайлова

Трета награда Савина Михайлова

Трета награда Савина Михайлова