Начало Новини „Да срещнем децата с четенето”
„Да срещнем децата с четенето” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 09 Октомври 2017 11:37

През месец октомври Регионална библиотека „Светослав Минков” инициира екскурзоводски обиколки „Да срещнем децата с четенето”.

Любознателните малчугани от ДГ № 9 „Калина Малина” в кв. Проучване бяха на посещение в библиотеката. Те разбраха какво място е библиотеката, какви интересни книжки има в нея, как се става читател. В детския отдел на библиотеката видяха най-дългата книга за Дядовата ръкавичка, както и най-малката книжка. Истинска атракция за тях се оказаха изключително красивите енциклопедии за животните, космоса, земята, драконите и египетските пирамиди. Библиотекарят Теменужка Цекова им прочете писъмцето на книжката до децата, в което тя ги учи как да я пазят и да се грижат за нея. Малчуганите от своя страна показаха на библиотекарите, че знаят много стихотворения за книгите и подариха на библиотеката миниатюрно издание на албум, посветен на 50-та годишнина на детското заведение.

Очаровани от интересните неща, които видяха в библиотеката, децата направиха обиколка на сградата на Двореца на културата и видяха още любопитни неща: качиха се на сцената на театъра, разгледаха гримьорните и костюмите на актьорите, както и галерията „Любен Гайдаров”, а музикантите от КО „Орфей”, които имаха репетиция за предстоящия си концерт, ги поздравиха с едно свое изпълнение.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам