Начало Новини Поетесата Росица Ангелова представя новата си книга „Морфология на въртенето”
Поетесата Росица Ангелова представя новата си книга „Морфология на въртенето” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 09 Октомври 2017 20:19

След поетичното турне София-Бургас-Несебър-Червен бряг - Казанлък, "Морфологията на въртенето" на Росица Ангелова ще се "завърти" и в Перник.


Rosi2sm Официалното представяне на поетичната книга ще се състои на 11- ти октомври от 17.30 ч. в ГХГ "Любен Гайдаров", ет.2 на Дворец на културата. Организатор на събитието е Регионална библиотека „Светослав Минков”, където Росица Ангелова работи като главен библиотекар. Книгата е издание на литературен кръг „Смисъл” с редактор поетесата Виолета Христова, която ще бъде гост на премиерата. За приятната атмосфера на вечерта ще се погрижат Виолина Милотинова - пиано и Симеон Димитров – кавал.

"Морфология на въртенето" е различната книга на Росица Ангелова. „Без да знам подробности и детайли, струва ми се, че за да стигне до тези текстове, Роси е преминала през някакъв свой вътрешен катарзис и голяма част от предишните ѝ житейски постановки сякаш са изведени до различни нива на осмисленост. В тази книга Росица Ангелова поглежда живота през своя вътрешен микроскоп и се фокусира върху вселенски закони, които движат битието на капката, на чувството, на хората, на земните стихии и звездите, закони, с които сме свързани в една неразривна цялост. В петте цикъла на книгата тече мощна женска енергия, жената тук е откривател на подземната си същност, на диворастящата си душа, а най-важната ѝ мисия е да твори вътрешните и външните светове, да омесва и да омекотява. Това са стихотворения с различен пулс и архитектоника - някои са се разлели широко като словесни реки, в които плуваш и се удивляваш на въображението на автора им, а други са сдържани, премерени, лаконични, казват и никак не прекаляват с детайли. Всички форми на въртенето са всъщност живота в неговата постоянна променливост, в неговата флуидност и некатегоричност."- това казва за книгата Виолета Христова.

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам