Начало Новини Росица Ангелова и „Морфология на въртенето”
Росица Ангелова и „Морфология на въртенето” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 13 Октомври 2017 14:12

„Морфология на въртенето” е шестата поетична книга на Росица Ангелова. Книгата е издание на литературен кръг „Смисъл”.

Литературната премиера бе организирана от Регионална библиотека „Светослав Минков”, където Росица Ангелова работи като главен библиотекар.

Стилна, вълнуваща, дълбоко смислена и емоционална - такава бе поетичната вечер на Росица Ангелова в галерия „Любен Гайдаров”, на която бе представена нейната нова поетична книга „Морфология на въртенето”. Роси успя да „завърти” публиката в своето осмисляне на света и човека, поднасяйки невероятните си стихове.
„Призовавам да забравите, че сте виждали малката Роси, чорлава, с обелени колене, че сте и правили сутрин мекички или сте я водили на детска градина, или пък сте съседи на родителите й, яли сте пица с нея в отсрещното заведение... Забравете всички образи, които складирате за нея с години, че сте я виждали в тази сграда, че ви е дала книга... Защото поетът изобщо не е човекът, скрит в тази физическа обвивка, и макар да си мислите, че го познавате отдавна, онзи, който наистина пише стиховете си остава съвсем различна и мистична духовна структура, за която нито имаме представа, нито ще имаме. Каквото и да ви кажа, вече отдавна си знаете, че сред вас живее едно талантливо момиче, което освен добър поет е и ведър и лъчезарен човек, чието човешко излъчване е от добрите днешни лъчения”. Това призова публиката редакторът на книгата поетесата Виолета Христова, която много емоционално и задълбочено представи достойнствата на стиховете. Изящната поезия допълваха изпълненията на Виолина Милотинова - пиано и Симеон Димитров – кавал.

Поетесата получи много поздравления от гостите, колегите и приятелите си. Директорът на библиотеката Росица Симеонова подчерта, че всички колеги на Роси се гордеят не само с невероятния й поетичен талант, но и с това, че е прекрасен човек. Директорът на галерията Елена Темелкова също поздрави авторката. Вечерта завърши с много автографи и снимки.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам