Начало Новини Уроци по родолюбие в Регионална библиотеката „Светослав Минков”
Уроци по родолюбие в Регионална библиотеката „Светослав Минков” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 31 Октомври 2017 10:25

Пернишката библиотека посрещна любознателни ученици от IV- ти „б” клас от ОУ „Св. Иван Рилски”, които дойдоха, за да научат повече за миналото на родния Перник.

Децата разгледаха с любопитство изложбата „Спомени за стария Перник”, съдържаща снимки от албуми и книги за нашия град, посветена на Деня на града.
Четвъртокласниците изготвят свои тетрадки по краезнание с интересни факти от историята на родния край. В голямата читалня с помощта на библиотекарите от отдел „Краезнание” те научиха интересни факти за старата архитектура на Перник и емблематичните му сгради, като работиха в няколко групи. Най-голям интерес предизвикаха старите снимки на родното им училище, преди да бъде построена днешната голяма сграда. Предстои да направят презентация на своята работа, както и изработването на макети на Минна дирекция, Подземния минен музей и Рилския манастир.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам