Начало Новини Регионална библиотека „Светослав Минков” с нова рубрика „Тетрадката”
Регионална библиотека „Светослав Минков” с нова рубрика „Тетрадката” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 07 Ноември 2017 15:49

Регионална библиотека „Светослав Минков” поставя началото на нова рубрика, наречена „Тетрадката”, в която ще бъдат представяни млади писатели и хора на изкуството. 

tetradkata2 В първата „Тетрадка”, която ще бъде на 16-ти ноември от 17,30 часа в читалнята на библиотеката ще  гостуват Антония Атанасова, Иван Димитров и Константин Кучев.

Антония е ваятел на разкази, поезия, музика и усмивки. Автор е на романа „Моно”. Работи като преподавател.  Тя е съорганизатор на „Тетрадката”. Иван Димитров е драматург, поет, актьор. Пее, свири и пише за „Егоист”. Той е точното олицетворение на съвременния пишещ човек. Константин Кучев е музикант, писател, преподавател. Артист до последната клетка на тялото си, Вселена от изкуство.

Четенията в „Тетрадката” ще бъдат не просто четения, а нещо много повече, обещават организаторите от РБ „Св.Минков”. Тримата млади автори са изключително интересни, талантливи, изразяващи се в много посоки и всякакви жанрове.

  tetradkata3

Антония Атанасова е от Перник. Това изключително обаятелно момиче, което щедро раздава знанията си на малки и големи, тъй като е преподавател в езиков център „Форс”. Пише с голям ентусиазъм, открита душа с нескрити емоции, а миналата година издаде първия си роман „Моно”. Това е книга за края на една голяма любов.  Роман с експериментаторски елементи, изключително красив, поетичен и експресивен. Антония е печелила трето място в  Националния конкурс за поезия  „Константин Павлов”, има отличия  от конкурса за поезия „Пролет моя”, в конкурса за фантастични разкази в памет на Агоп Мелконян, първо място в националния конкурс  „С море в сърцето”, раздел проза, автор на онлайн списание lifebites.bg. „Намирам вдъхновение обикновено от три страни:  ежедневието (навсякъде нося тефтер), пред белия лист – просто сядам и започвам и третото е личният ми свят. Това, което бърника из вътрешните  усещания, оставя диря по редовете, това е най- горещото писане в случая.  И обикновено най- тежкото. Вярата е в хубавите неща, които търся като нещотърсач на прекрасности и други такива”- казва Антония.

tetradkata4

 

Иван Димитров е роден е през 1983 г. в София. Завършил е българска филология и културна антропология в СУ „Св. Климент Охридски”. Автор е на сборника с разкази „Местни чужденци”, на романите „Животът като липсваща лъжица” и „Софийски дует”, и на стихосбирката „Поет на портрет”. Иван е поетът на София за 2013 г., според международния фестивал „София Поетики“. С пиесата си „Очите на другите” печели първа награда в „Направление авторски прочит” на XX-то издание на „Друмевите театрални празници” в Шумен през 2011 г. През 2012 г. английският му превод на пиесата на Анжела Родел е избран сред над 400 пиеси за участие в нюйоркския фестивал „HotInk at the LARK”, където през месец март тя е прочетена от американски актьори на маса в компанията на девет пиеси от цял свят. През септември е поставена на нюйоркска сцена в театър „Ню Охайо”, а по-късно и на „Сцена на четвъртия етаж” в Народния театър „Иван Вазов”. Пиесата „Извънземно” е отличена на конкурса на Благоевградския театър за пиеса на абсурда, а „Времева болест” печели конкурса за младежка пиеса в Белград.

Иван Димитров е носител на награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев”. „Единствено в писането откривам възможност да изразя себе си. Изкуството е едно от малкото неща в съвременния свят, които могат да създават смисъл. Това е много. Възприемам се като човек, открил това, с което иска да се занимава. Мечтая някой ден да изкарвам парите си с писане, въпреки че всеки ден осъзнавам все повече колко невъзможно е това” – така описва себе си Иван.

tetradkata5

 

Константин Кучев е певец, композитор, автор на текстове. Завършил е НМА “Панчо Владигеров”, специалност “Поп и джаз пеене”. Пише музика за театрални постановки. Композициите му са представяни на международни театрални фестивали в Чехия, Полша, Сараево, Гърция и Египет. Автор е на музиката към представлението “Малкият принц” (2009 г.) на сдружение “Помощ за деца в риск”. Работи с организация за съвременно изкуство и култура “36 маймуни” по представленията “След утре преди вчера”(2009 г.) и “Навреме” (2012 г.) като музикант и актьор. Пише музика за представленията “Ромео и Жулиета” (2014 г.) и “Окото на Кантор” (2015 г.) на театър-лаборатория Алма Алтер. От средата на 2014 г. е водещ на “Разходка по луната” – концерт-импровизация за деца и техните родители. Създател и водещ на творческия курс „Открий своя глас“ към Studio 84 Art and Motion. Негови литературни текстове са публикувани в сп. „НО ПОЕЗИЯ“.

„По-голямата част от съвременната българска музика, литература, театър и кино, са изключително негативни и резонират с една действителност, която масово се налага като “българската реалност”, “потъващият кораб”, “кога ще се оправим” и т.н. Това наше общо състояние е болест. То няма нищо общо с реалността и трезвомислието, за което го представяме, а е филм, който сами режисираме и в който играем. Кога ще ни омръзне този филм да изчерпва колективната ни енергия, която може да промени всичко, срещу което роптаем? Промяната е в наши ръце. Лечението е в нас”- казва Константин Кучев.

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам