Начало Новини Ученици от ОУ „Св. Иван Рилски” в библиотеката
Ученици от ОУ „Св. Иван Рилски” в библиотеката ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 07 Декември 2017 17:33

Шестокласници от ОУ „Св. Иван Рилски” посетиха Регионална библиотека „Св. Минков”. За тях посещението в Заемната за възрастни беше първото, въпреки че някои са читатели в Детския отдел на библиотеката.

В Заемната, на която могат да станат читатели, когато навършат 14 години, тийнейджърите научиха от главния библиотекар Валя Иванова, че РБ „Св. Минков” разполага с над 300 хиляди тома. Освен, че могат да си вземат интересна художествена литература, учениците могат да ползват и читалнята, както и отдела по краезнание, където са събрани различни материали за родния край. Децата научиха, че могат на място да работят по различни проекти от училище, както и да ползват - интернет. Шестокласниците са участници в клуб „Моят свят” и имаха конкретна задача от своя ръководител да издирят и намерят участници във войните от Пернишкия край. Библиотекарите от отдел „Краезнание” им предоставиха много интересни статии и книги, свързани с темата.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам