Начало Новини „Да четем е лесно и интересно” в регионална библиотека „Светослав Минков”
„Да четем е лесно и интересно” в регионална библиотека „Светослав Минков” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 04 Април 2018 18:51

Второкласници от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” посетиха библиотеката. Децата бяха в Детски отдел на библиотеката, където се запознаха с дейността му, с това как могат да станат читатели, какви книги и периодични списания могат да намерят там.

Разбраха, че хубавата книга е не само добър помощник, но и верен приятел.

Международният ден на детската книга – 2-ри април бе повод за четене на приказните истории на Ханс Кристиян Андерсен. Учениците установиха, че „да четем е лесно и интересно”, а приказките развиват въображението и ни правят по-добри.

Второкласниците с интерес разгледаха новите книги в Детски отдел на библиотеката, видяха какви интересни книжки има специално за деца. Някои от тях си направиха първите читателски картони, а първите книжки, които си взеха за вкъщи бяха с любимите приказки и енциклопедии.

След това учениците бях в отдел Краезнание, където се запознаха с фонда съхраняван там, а именно книгите, периодични и библиографски издания, дребни публикации и други носители на информация от и за Пернишка област. Научиха интересни факти за старата архитектура на Перник и емблематичните му сгради. Най-голям интерес предизвикаха старите албуми със снимки от града.

Снимки

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам