Начало Новини Фондация „Глобални библиотеки – България” финансира провеждането на обучения за библиотекари в Регионална библиотека „Светослав Минков” - Перник
Фондация „Глобални библиотеки – България” финансира провеждането на обучения за библиотекари в Регионална библиотека „Светослав Минков” - Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 12 Април 2018 18:04

На 11, 12 и 13 април в обучителен център на Регионална библиотека „Светослав Минков” – Перник, се провежда обучение на библиотечни специалисти от Пернишка област на тема „Управление на Европейски проекти” с обучител Милена Драгова.

Обучението се финансира от Фондация „Глобални библиотеки-България” в изпълнение на Дейност 1 „Развитие на мрежата и обучителните центрове” по Договор № РД-11-00-338 от 20.12.2018г. между Фондация „Глобални библиотеки-България” и Министерство на културата.

Предоставеното финансиране от страна на Фондацията има за цел да подкрепи дейности на обучителните центрове за постигане устойчивост в две посоки – системни обучения за библиотечни специалисти, съобразно техните нужди, от една страна и от друга за развитието им като центрове за неформални обучения на гражданите, чрез изграждането на партньорства с други сродни организации и институции. Общо за страната ще бъдат проведени 78 обучения в 27 регионални обучителни центъра към регионалните библиотеки, от които три ще бъдат организирани от Регионална библиотека „Светослав Минков” гр. Перник.

Регионална библиотека „Светослав Минков” предстои да организира и проведе и обучения по „Компютърна грамотност за библиотечни специалисти” и „Изготвяне на презентации и презентационни умения”.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам