Начало Новини Среща с детската писателка Зорница Иванова в Регионална библиотека „Светослав Минков”
Среща с детската писателка Зорница Иванова в Регионална библиотека „Светослав Минков” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 17 Април 2018 18:10

Очарователната история на малката Мая и феята Розичка завладя четвъртокласниците от ОУ „Св. Иван Рилски”, които се срещнаха в Голямата читалня на библиотеката с детската писателка Зорница Иванова.

Книжката на младата авторка изключително много заинтригува децата с интересната история за българското момиченце от Чикаго и неговите приключения в училище и различните случки покрай един концерт на талантите.

Това е първата книга на Зорница Иванова от нейната поредица „Феята Розичка и българските деца по света”, която тя представи много артистично и достъпно на децата от Перник.

Освен с добрата история в книжката, учениците бяха интригувани и от живота на младата българка, която има и пернишки корени, тъй като детството й минава при баба и дядо в кв. Изток в Перник. Учи Международни икономически отношения в УНСС. След това заминава за САЩ, където учи магистратура по бизнес администрация в Университета в Северна Каролина. Младата българка остава известно време да работи там, като има намерение да се върне в България, но плановете й се променят. Среща любовта на живота си и се установява в Чикаго, където работи като бранд мениджър в най-голямата шоколадова компания там- Hershey,s.
В САЩ след като се раждат двете й деца, успява да реализира свой проект, наречен „Детство мое”, като снабдява децата на нашите сънародници в Щатите с детски книжки на родния ни език. През 2016г. Зорница Иванова и семейството ѝ напускат уредения си живот в Америка и идват да живеят в България.

Зорница Иванова продължава с мисията си, като вече пише детски книжки, а първата й книга „Мая и концертът на талантите” миналата година спечели второ място в Националния конкурс за детска литература „Да върнем книгите в ръцете на децата”.
Посланието в книжката да ценим българските си корени, да бъдем смели в решенията си и да се гордеем с произхода си, достигнаха до сърцата на децата, които нямаха търпение да си вземат автограф от авторката и да си направят любимото селфи.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам