Начало Новини Дарение от издателство „МаК” и Фондация „Глобални библиотеки- България”
Дарение от издателство „МаК” и Фондация „Глобални библиотеки- България” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 23 Април 2018 18:03

На 23 април Регионална библиотека „Светослав Минков” гр. Перник отбеляза Световния ден на книгата и авторското право със специално дарение от издателство „МаК” и Фондация „Глобални библиотеки- България”

Денят се празнува за първи път през 1995 г. и е част от календара на ЮНЕСКО. Целта на Международния ден на книгата и авторското право е да насърчи четенето на книги и книгоиздаването. С тържественото му обявяване за Международен ден на книгата, ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателската дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез спазването на авторското право. Датата 23 април не е избрана случайно. На този ден са родени Морис Дрюон, Владимир Набоков, Мануел Валехо и много други.

Тази година за Световна столица на книгата ЮНЕСКО е определил Атина, а 2019 г. ще бъде арабският град Шарджа. Градът е считан за културна столица на Обединените арабски емирства.

Специалното дарение от Издателство „МаК” и фондация „Глобални библиотеки-България” за РБ „Светослав Минков” гр. Перник е от подбрани публицистични заглавия. Списъкът включва Вацлав Клаус, Джон Хамилтън, Витолд Гадомски, Джейми Глазов, Ана Мария Тури и др.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам