Начало Новини Изложба на възпитаници на Ателието при Художествена галерия Перник
Изложба на възпитаници на Ателието при Художествена галерия Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 02 Юни 2018 11:47

Традиционна първоюнска изложба на възпитаниците на Ателието при Художествената галерия - Перник бе открита днес пред Детския отдел на Регионална библиотека „Светослав Минков”.

28 картини, рисувани от малките художници на Снежана Велинова, красят пространството с весели краски, интересни сюжети и показват художествените умения на децата.
Експозицията за 1-ви юни е традиционна за библиотеката и галерията, а първите, които я видяха, бяха деца от 12-то ОУ „Васил Левски”. Първокласници, третокласници и четвъртокласници от училището разгледаха преди това Художествената галерия и научиха какви картини се съхранява във фонда на галерията.
В изложбата на Ателието със своя картина участва и първокласничката от 12-то училище Дамяна, която посещава заниманията при Снежана Велинова.
Децата разгледаха и книжките в Детския отдел, а най-малките научиха как могат да станат читатели на библиотеката. Най-любопитното дете днес бе третокласникът Виктор, който поиска да разгледа и Читалнята за възрастни, както и да надникне в хранилището на библиотеката.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам