Начало Новини Лятна читалня в детските градини „Калина Малина” в кв. Проучване и кв. Клепало
Лятна читалня в детските градини „Калина Малина” в кв. Проучване и кв. Клепало ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 20 Септември 2018 17:08

Лятната читалня на Регионална библиотека „Светослав Минков” гостува на децата от детските градини „Калина Малина” вкв. Проучване и кв. Клепало на 19 и 20 септ. 2018 г.

Библиотекарите избраха да прочетат част от интересните истории в книжките на Калина Малина, точно в градините, които носят нейното име, още повече, че през август се навършиха 120- години от рождението на една от най- известните български детски писателки. Библиотекарите разказаха на децата за това коя е Калина Малина и как като най- голямо дете в многочленно семейство, често й се налагало да се грижи за по-малките си братя и сестри, и затова тя измисляла различни истории и приказки, за да ги забавлява. Тя е една от майсторките – писателки на книжки за деца, автор на около 50 книги за деца – стихове, гатанки, поеми, романи, разкази, приказки. Сред тях е и романът „Златно сърце”, който е първия детски роман в България. На малчуганите им бе интересно да научат, че почти във всеки град във България има детска градина, като тяхната, наречена „Калина Малина”. Библиотекарите бяха подготвили и по един плакат със снимки на Калина Малина и нейните книжки, които подариха на двете детски градини. След това малките се забавляваха с истории с любими детски герои, които трябваше да рисуват и с други весели занимавки, подготвени от библиотекарите. Децата те получиха и подарък - книгоразделител със изписан текст - стихче от Калина Малина. С посещенията в двете детски градини приключи Лятната читалня на библиотеката, която през месеците юли, август и септември обиколи няколко детски градини в Перник.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам