Начало Новини Изложба „50 години джудо в Перник”
Изложба „50 години джудо в Перник” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 08 Ноември 2018 17:20

Регионална библиотека „Светослав Минков” подреди изложба „50 години джудо в Перник”.

Експозицията включва историята на този спорт в нашия град отразена в книги, части от книги, местния периодичен печат, както и в изданието „Към Олимп: История в снимки и документи”. По инициатива на автора на книгата - Цветан Любомиров се организира официално откриване на изложбата, на която присъстваха: Петър Първанов – зам.-председател на ОбС-Перник и президент на ВКС „Миньор”; проф. Ангел Божичков – основател на спорта джудо в Перник; Лъчезар Никифоров – председател на Инициативен комитет за честванията на 50 години джудо в Перник и много спортисти.

Изтъкнатият спортен деятел Ангел Божичков е с дългогодишен стаж като треньор по джудо. Има издадени много книги и публикации за спорта джудо. Бил е декан на учителския факултет при Националната спортна академия и преподавател по джудо в катедрата борба, джудо и самбо в НСА. Проф. Ангел Божичков донесе в библиотеката и показа своя сертификат за 7-ми дан, най- високия за България, с който Световната федерация по джудо го удостои миналата година. В своята кариера като състезател Ангел Божичков има всичките титли до 5-ти дан, а шестият и седмият се дават за приноса му в науката за този спорт.

Лъчезар Никифоров показа на всички работния вариант на книга „ 50 години джудо в Перник”, подготвена от Инициативен комитет, която ще излезе от печат след няколко дни. На 11-ти ноември от 11 часа в зала „Борис Гюдеров” ще бъде тържественото честване на половинвековния юбилей на джудото в Перник. Тогава ръководството на спортния клуб ще отличи всички ветерани и ще им подари новото издание.

Снимки и Репортаж от събитието

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам