Начало Новини Изложба по повод 85-ата годишнина от рождението на математика Михаил Сотиров
Изложба по повод 85-ата годишнина от рождението на математика Михаил Сотиров ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 20 Ноември 2018 17:06

В голямата читалня на Регионална библиотеката „Светослав Минков” бе подредена изложба, включваща материали за Михаил Сотиров, притежание на книгохранилището, както и сборници, ръководства и помагала по математика, написани от него и предоставени от съпругата му Гюрга Китанова.

На мултимедийна презентация бяха показани снимки на математика от различни периоди в неговия живот. Водещ бе Иван Йорданов-бивш началник на инспектората по образованието в Перник, където дълги години Михаил Сотиров е работил като инспектор по математика. Сред гостите бяха заместник- кметът на Трън - Катя Божидарова, писателят и общественик Цанко Живков, директорът на ОУ „Св. Иван Рилски” Бойко Свиленов, както и бившият директор на ПМГ Валентин Анков, с когото Сотиров издава в съавторство 4 помагала по математика. В залата се събраха роднини, приятели и колеги на математика, които споделиха спомени за него.

Снимки

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам