Начало Новини Здравка Евтимова и „Зелените очи на вятъра”
Здравка Евтимова и „Зелените очи на вятъра” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 05 Декември 2018 17:29

На 29 ноември 2018 г. в Малкия салон на Двореца на културата бе представен най-новият роман на Здравка Евтимова – „Зелените очи на вятъра”.

Организатори на срещата бяха Регионална библиотека „Светослав Минков”, ОК Дворец на културата и издателство „Жанет 45”. Книгата бе представена от Ангел Малинов и Росица Ангелова.

„Зелените очи на вятъра” е роман за вътрешното пропадане и въздигане; за пречупването и предела, след който човек въстава в себе си и става друг. Роман за доброто и злото, за преливането между тях; за размиването на категоричните граници; за силата на съдбата, но и за нейната ирония; за силата на характера, но и за компромиса; за щастието да те има и да се откриваш в своите спомени и наследственост; за доброто, което винаги има зелени очи, и за сблъсъка с дяволското изменчивото зло, което може да отвлече пътя ти.

Здравка Евтимова е автор на няколко романа и сборници с разкази. Превеждана е в САЩ, Канада, Великобритания, Австралия, Германия, Франция, Индия, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Македония и Сърбия. Нейни разкази са четени по ББС, Лондон. Превела е повече от 25 романа от английски, американски и канадски автори на български език, превежда произведения на български писатели на английски език. Член е на Съюза на българските писатели и на Лигата на писателите на Великобритания, област Йоркшър-Хамбърсайд. Член е на българския ПЕН-клуб.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам