Начало Новини Елица Виденова в Перник
Елица Виденова в Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 01 Февруари 2019 17:54

В читалнята на Регионална библиотека "Светослав Минков" на  31 януари от 17:30 ч. бе представена новата стихосбирка "Хляб за утре" на поетесата Елица ВИДЕНОВА.

Книгата представи редакторката Камелия КОНДОВА, а стихотворения изпълни актьорът Любен ЧАТАЛОВ.

Елица Виденова е родена на 20 май 1966 г. в гр. Батановци, Пернишко, а от 1991 г. живее и работи във Варна. Авторка е на поетичните книги. Авторка е на поетичните книги „Луда вода“ (1993), „Бродница“ (1997), „Олтар за Юди“ (2000), „Котва за връщане“ (2004), „Небе на кредит“ (2009) и „Яж ябълки и си мълчи“ (2013). Нейни стихове са публикувани в регионални и национални литературни издания, включвани са и в антологии на българската поезия. Носителка е на множество награди. Превеждана е на руски, украински, френски, полски, македонски, арабски и албански език. Членува в Международната академия на писателите и публицистите (МАПП), Международната славянска литературна и артистична академия и Съюза на българските журналисти. Член е на издателския форум на списанието за литература, музика, кино, театър, пластични изкуства, история, архитектура „Световете“(София). Има 20-годишен стаж като телевизионен и радиожурналист. От октомври 2010 г. е директор на БНР – Радио Варна.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам