Начало Новини Радиожурналистът Петър Пунчев представи книгата си „Вие сте тук”
Радиожурналистът Петър Пунчев представи книгата си „Вие сте тук” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 14 Март 2019 18:20

Известният радиожурналист Петър Пунчев  бе гост на  Регионална библиотека „Св. Минков”. На 13-ти март от 17,30 часа в Голямата читалня  бе представена неговата втора книга  „Вие сте тук“.

В нея авторът описва срещи и преживявания от пътуванията си в над 80 страни. Петър Пунчев е познат на публиката като дългогодишен радиоводещ, автор на програми, мениджър и организатор. В книгата „Вие сте тук“ обаче любовта към радиото е изместена от житейските преживявания и срещи със световни знаменитости. Това е книга, която съчетава есеистика, публицистика, политически коментари и интервюта с велики и световни хора на науката, духа, спорта, четиво което се чете на един дъх.

Петър  Пунчев е съосновател на първото частно радио в България, Радио FM+. 
Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, където работи майка му. Учи във френския лицей в Дамаск, във френската гимназия в София и в Москва. От 1973 до 1978 година следва в Журналистическия факултет на Московския държавен университет „Ломоносов“. Работи в Българското национално радио от 1980 до 1988, като от 1984 година води нощния блок на програма „Хоризонт“. 
През 1992 г. основава първото българско частно радио - FM+. По-късно Пунчев основава и радиостанциите „Фреш“, „Мила-голд“ и други. Дългогодишен председател и член на борда на Асоциацията на българските частни радио- и телевизионни оператори (ABBRO).През 1997 година пише книгата „Първите седем: частното радио в България“. През 2007 година приема предложение на ирландската медийна компания Communicorp Group да оглави бизнеса ѝ в Украйна. От края на 2008 е управляващ директор на Радио 3, Белград, Сърбия.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам