Начало Новини Лятна читалня
Лятна читалня ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 09 Юни 2020 15:43

Днес 09.06.2020 г. започна Лятната читалня на Регионалната библиотека „Светослав Минков”, която библиотекарите правят всяко лято за малките.

Децата от частната занималня „Тинкърбел” в Перник, бяха първите, на които библиотекарите четоха книжки на открито. Повечето от децата, които сега посещават занималнята, са завършили първи клас и вече знаят да четат.

Библиотекарите четоха чудните истории за мотовете - герои от поредицата на младата детска писателка Радостина Николова „Приключенията на мотовете”. Мотовете са пухкави и добродушни същества, които живеят спотаени в гардероба, обагрени в шарените цветове на любимите ни дрехи. Нещо обаче ги тревожи... Хората са станали тъжни и затворени, и това им влияе. Мотовете малко по малко губят цветовете си и има опасност да изчезнат завинаги... Ще успеят ли да измислят план как да помогнат на хората? Ще успеят ли да направят света малко по-добър?
Книгата е истинско бижу – добре оформена, с високо качество на съдържанието и с невероятни илюстрации. Посланието на авторката Радостина Николова достига и до малки, и до големи и зарежда с такъв оптимизъм, че след прочита й се чувстваш по-добър и по-спокоен. Илюстрациите, дело на Мелина-Елина Бондокова, са толкова живи, сякаш мотовете ще изскочат от страниците и ще влязат в домашния гардероб, ще се сгушат в прания пуловер и ще ти се усмихнат закачливо.

Радостина Николова е трикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се връчва след гласуване на деца в цяла България. През последните месеци тя отбеляза и голям международен успех, след като стана ясно, че от книгите от поредицата са продадени над 50000 екземпляра в Китай.

„Приключенията на мотовете” е сред новите книги в Детския отдел на библиотеката, които бяха закупени съвсем скоро. Малчуганите след това разгледаха и другите книжки в детския отдел на библиотеката.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам