Начало Новини „Разказвателят Иван Ерулски”
„Разказвателят Иван Ерулски” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 14 Декември 2020 18:42

Отдел Краезнание подреди библиотечна експозиция по повод 70-та годишнина от рождението на Иван Ерулски.

Той е роден на 25 декември 1950 г. в Маринкова махала на село Ерул, Трънско. Записва пернишкия Техникум по металургия и добив на черни и цветни метали. После се прехвърля в кюстендилския Техникум по хранително-вкусова промишленост. Завършва военно училище. Става преподавател по военно дело, физкултура и технологично обзавеждане на заведенията за обществено хранене. Работи като учител в ЕСПУ с преподаване на чужди езици – Перник, журналист, организатор културна и издателска дейност в Общински комплекс “Дворец на културата” - Перник и в Регионален исторически музей -Перник.

Автор и съавтор е на около 49 издания. Изпъкват исторически и краеведски творби, както и разкази, стихотворения, пътеписи, есета, хроники, новели, публицистика, рецензии и публикации на обществено-политическа тематика. Някои от произведенията му са преведени на чужди езици. Иван Ерулски публикува под имената и псевдонимите: Иван Гюров, Иван Ерулски, Йоан Кръстов, Ивер и Валери Събев.

Снимки

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам