Начало Структура Заемна за възрастни
Заемна за възрастни

Тук се обслужват всички категории читатели над 14 години с литература от различни отрасли на знанието. Читателите имат право да заемат до пет книги за домашно ползване, които трябва да върнат в едномесечен срок след датата на заемане. Извършва се регистрация на читателите и се издават читателски карти за ползване на всички отдели в рамките на една календарна година.
Осъществява се консултантска дейност за работа с каталозите.
Фондът в заемна зала за възрастни е на свободен достъп, подреден систематично-азбучно по комплексни групи : художествена литература, обществено-политическа литература, точни науки, медицина, селско стопанство, техника, литературознание.

 

В заемна зала се намират читателските каталози - азбучен и систематичен.

Азбучен каталог

Подреден в три поредици :
- на български
- чужда кирилица
- латиница

Систематичен каталог - представя фонда на библиотеката по отрасли на знанието и дава възможност за търсене по теми. Поддържа се и заглавен каталог на художествената литература и картотеки.
Фондът е предимно от книги, разпределени в залата за свободен достъп и книгохранилището. В отдела се съхраняват документални източници на български, руски, английски, френски, немски и други езици.
В заемна зала се предоставя свободен достъп до Интернет на всеки читател. Тази услуга предлагат и останалите отдели на библиотеката: Читалня; Детски отдел и отдел Изкуство.

Тел. 0885393932

Работно време с читатели
от Понеделник до Петък :
9.00-12.00 ч. и 13.00-17.30 ч.
Събота /без месеците юли, август и септември/:
9.00-12.00 ч. и 13.00-17.00 ч.
Всяка последна сряда от месеца до 12 ч. с читатели -
профилактика на фондовете.

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам