Начало Структура Детски отдел
Детски отдел
Регистрира и обслужва читатели до 14 годишна възраст. Разполага с три помещения – заемна зала, кът за най-малките и детска читалня с 12 читателски места и отделно книгохранилище. Фондът на детски отдел е над 45 267 библиотечни единици , включващи художествена, научна и справочна литература, периодични и библиографски издания. Извършва справочно-библиографска и информационна дейност. Провежда библиотечни уроци и беседи за запознаване с библиотеката и изграждане на навици у децата за ползване на книгата.
Справочен апарат :
В заемна зала: азбучен каталог на книгите; систематичен каталог на книгите; заглавен каталог на художествената литература; тематична картотека.
В читалня: систематичен каталог в две поредици - на фонд читалня и справочен фонд; обща систематична картотека; картотека по литературознание; картотека на илюстраторите; картотека на материали от в. "Рикчо" и "Рики-кандидат гимназист".

Работно време с читатели
от Понеделник до Петък :
9.00-12.00 ч. и 13.00-17.00 ч.
Събота /без месеците юли, август и септември/:
9.00-14.00 ч.

 

 

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам