Начало Новини Диалог с ученици от ХІ „а” клас при СОУ „Д-р Петър Берон”
Диалог с ученици от ХІ „а” клас при СОУ „Д-р Петър Берон” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 23 Март 2010 23:49

На 19 март 2010 г. от 16.00 ч. в читалнята на Регионална библиотека „Светослав Минков”  се проведе диалог с ученици от ХІ „а” клас при СОУ „Д-р Петър Берон”. По повод  210-годишнината от рождението на  видния представител на българското Възраждане - д-р Петър Берон.

Консултант в диалога бе Огнян Аспров, дългогодишен директор на Регионалния исторически музей и педагог. Човекът, който преди години дава идеята училището да носи името на д-р Петър Берон.

Участниците в дискусията Кристия Валентинова и Цветелина Владимирова запознаха присъстващите с живота и съзряването на младия Петър Берон; творчеството и приносът му към българската наука, просвета и култура; поводът и подтикът за създаването на „Рибния буквар”.

На срещата присъстваха Росица Симеонова-директор РБ „Св. Минков”, Севделина Ангелова – директор СОУ „Д-р Петър Берон”,  Детелина Търнева – преподавател, Р. Стоименова -  педагогически съветник в училището.

На учасниците в проведения диалог ръководството на библиотеката подари рекламни подаръци.

 

Разгледайте снимки от събитието

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам